Aktualitások


Rólunk írták Aktualitások Legutóbbi blogbejegyzések

2013. szeptember 2.
Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Program 2013
Immár ötödik éve díjazzuk az ügyfélkiszolgálás kiválóságait. November 7-én kiderül, kik Magyarország legjobbjai az ügyfélkiszolgálásban! Bővebben a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Programról itt olvashat.

2013. május 2.
Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Program 2013
Immár ötödik alkalommal indítottuk útjára a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Programot személyes, telefonos és elektronikus ügyfélkiszolgálás kategóriákban. Az idei program a tavalyinál is izgalmasabbnak ígérkezik. Kérje részvételi ajánlatunkat a következő linkre kattintva!

2013. március 24.
Mosolyfelmérés 57 országban
Elkészültek a nemzetközi Mosolyfelmérés eredményei. 57 ország próbavásárlást végző szolgáltatói, köztük a ClientFirst Consulting Kft., vettek részt világszerte egy vevő-kiszolgálási felmérés elkészítésében. Az eredmények több mint két millió, a mosolyra, köszöntésre, kapcsolt értékesítésre vonatkozó válaszon alapulnak. Az eredményekről bővebben itt olvashat. A Mosolyfelméréssel kapcsolatos megjelenéseket a Rólunk írták menüpont alatt olvashatja.

2013. február 15.
Mobilalkalmazással egyszerűbben és gyorsabban
Próbavásárlás eredmények akár 30 percen belül! A ClientFirst új mobilalkalmazásának köszönhetően ügyfeleink a próbavásárlás eredményeit akár a látogatást követő 30 percen belül láthatják.

2013 január 1.
Az Ügyfélélmény Éve: 2013
A Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat megalapító ClientFirst Consulting Kft. a 2013-as évet az Ügyfélélmény Évének nyilvánította, így egész éves tevékenységét ez a szemlélet határozza meg.

Vissza a lap tetejére