Díjazottak: 2013

Akikről a hírek szólnak

2019/20 2018/19 2017/18 2016/17 2015/16 2014 2013 2012 2011 2010 2009



Idén is kiderült, kik az ügyfélkiszolgálás legjobbjai

A magyar cégek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek ügyfélkiszolgálásuk színvonalára

A Magyar Telekom Nyrt., a Mercedes-Benz Hungária Kft., a Provident Pénzügyi Zrt. és a Samsung Electronics Magyar Zrt. bizonyultak a legjobb ügyfélkiszolgálóknak 2013-ban. Az idén ötödször megrendezett „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” üzleti verseny három kategóriában – személyes, telefonos és elektronikus - és két vállalati méret szerint – kis-, és közép (KKV), valamint nagyvállalat - vizsgálta a hazai cégek ügyfélkiszolgálásának minőségét.

A személyes ügyfélkiszolgálás kategóriában a nagyvállalatok között a Provident Pénzügyi Zrt., a közép- és kisvállalatok között a Mercedes-Benz Hungária Kft. nyerte el a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” címet. Telefonos kategóriában nagyvállalati szinten a Magyar Telekom Nyrt., közép- és kisvállalati szinten szintén a Mercedes-Benz Hungaria Kft. bizonyult a legjobbnak, aki ezzel két kategóriában is elnyerte a díjat. Elektronikus ügyfélkiszolgálásban – ahol vállalati méret szerint nincs külön kategória - a Samsung Electronics Magyar Zrt. az év kiváló ügyfélkiszolgálója.

A ClientFirst Consulting Kft. által életre hívott verseny legfőbb célja a magyarországi ügyfélkiszolgálási kultúra fejlesztése. A 2009-ben indított program lehetőséget ad a részt vevő vállalatoknak ügyfél-kiszolgálási színvonaluk összehasonlítására ágazatokon belül és ágazatok között is. A megmérettetés során a hazai, de nemzetközi hátterű vállalatok és a magyar tulajdonú vállalatok is versenyeznek egy-egy kategórián belül, ami azt jelzi, hogy a magyar tulajdonú középvállalkozások is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kiváló ügyfélkiszolgálásra és sok esetben fel is veszik a versenyt a nagy tapasztalattal rendelkező nemzetközi hátterű cégekkel.

Az objektív kép kialakításához egy-egy vizsgálat során egy adott cég több száz saját ügyfelének véleményét kérdezik meg a kiszolgálásáról, és akár száznál több próbavásárlást is végeznek. Az idei verseny során a próbavásárlók több mint ezer helyszínt teszteltek, és közel 220.000 kérdésre adtak választ. A megmérettetés során több mint 7.000 ügyfelet kérdeztek meg, és közel 1.500 próbavásárlói tesztet értékeltek a szervezők, amely alapján kialakult az részt vevő cégek rangsora.

A Díj odaítéléséhez számos kritériumnak kell megfelelniük a pályázóknak, a rangsorolás alapjául szolgáló eredmények konkrét méréseken alapulnak. „Egy-egy résztvevő vállalat eredményeit 60 százalékban saját ügyfeleinek az ügyfélkiszolgálással való elégedettsége határozza meg, 40 százalékban pedig az általánosságban elvárt vevőkiszolgálási sztenderdek megvalósulása, amit mystery shopping-gal (próbavásárlás) mérünk” – hangsúlyozza Mózes István, a szervező ClientFirst Consulting ügyvezető partnere.

„Az értékeléseket követően a résztvevő cégek helyezéstől függetlenül olyan piaci és vevőkiszolgáláshoz kapcsolódó adatokhoz, iránymutatásokhoz, trendekhez juthatnak hozzá, melyek fontos fejlődési lehetőséget jelentenek az értékesítési és az ügyfélkapcsolati részleg, ezáltal az egész vállalat számára” – hangsúlyozza Kricska István, a ClientFirst Consulting ügyvezető partnere. „Többek között ennek is köszönhető, hogy a Díjat a szakma elismeri és sokra tartja” – teszi hozzá.

A 2013-as „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” üzleti verseny díjátadó gálával és kapcsolódó szakmai konferenciával zárult november 7-én. A szervezők izgalmas, aktuális témákkal, nagynevű előadókkal várták a szakma érintettjeit. Az eseményen árusított tombolák eladásából befolyt összeggel a ClientFirst Consulting Kft. a Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítványát támogatja.

A Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díj szakmai támogatója a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a verseny jogi tisztaságát a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi jogi iroda szavatolja.

A 2013 évi díjazottak:

Személyes ügyfélkiszolgálás kategória

Nagyvállalatok


Kis- és középvállalatok


Telefonos ügyfélkiszolgálás kategória

Nagyvállalatok


Kis- és középvállalatok


Elektronikus ügyfélkiszolgálás kategória


Elismerések



Legyen az Ön cége is a díjazottak között! Jelentkezzen még ma a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Programba!

Jelentkezés

Vissza a lap tetejére